young gangsters theater

YoungGangsters presenteert de nieuwe groots opgezette locatievoorstelling Old Gangsters Never Die. Het theatergezelschap maakte de afgelopen jaren met hun eigen kenmerkende rauwe ‘vechttheater’ furore op festivals als Oerol, Lowlands en Over het IJ. Voor dit nieuwe spektakel gaat YoungGangsters o.a. de samenwerking aan met de eigenzinnige acteur Ko van den Bosch. Old Gangsters Never Die gaat op 20 mei 2017 in première in Amsterdam en is t/m september in verschillende steden en op diverse festivals te zien.

Wat kun je verwachten van Old Gangsters Never Die? Mad Max meets Sylvester Stallone in keihard actie-theater! YoungGangsters gaat dit keer de strijd aan met leeftijd. In een tijd waarin verjonging en innovatie het hoogste goed is, brengt YoungGangsters met Old Gangsters Never Die een ode aan de oudere generatie.

“Voor Old Gangsters Never Die nemen we onze eigen vaders als uitgangspunt. De mannen die ons groot brachten en de wereld lieten zien. Onze helden. En nu worden ze langzaam oud. Er groeit zowel bij ons als bij hen het besef van een eindig leven en tegelijkertijd zijn ze ondernemender dan ooit. Ze lijken haast te hebben. Voor hen en iedereen die ouder wordt, gaan we de negatieve beeldvorming rondom ouderdom te lijf.”
– Regisseurs Lotte Bos en Annechien de Vocht

Credits
Concept en Regie Lotte Bos en Annechien de Vocht Spel Ko van den Bosch, Niek van der Horst, Nick Bos, Julia van der Vlugt Decor Mats Boswijk Dramaturgie Floris van Delft Geluidsontwerp Tjalling Schrik, Jeroen Roelofsen Kostuumontwerp Elian Smith, Eva Krammer

Tournee 2017
16 t/m 27 mei Theater Bellevue, Amsterdam – locatie Stenen Hoofd (20 mei première)
23 t/m 25 juni Theater- en Muziekfestival Simmerdeis, Smallingerland
7 t/m 9 juli Festival der Aa, Schipborg
15 t/m 21 juli Festival Op ’t Eiland, Nijmegen
16 t/m 20 augustus Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam – locatie nog niet bekend
30 augustus t/m 3 september Theater aan het Spui, Den Haag – locatie nog niet bekend

Share