Van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus vult Rrrollend Den Haag XXL het Malieveld met tientallen foodtrucks, speciaalbier-bars, een draaimolen en nog veel meer. Rrrollend is met 22 edities per jaar verspreid door het land, het grootste foodtruckfestival van Nederland maar staat juist bekend om de knusheid.

Rrrollend strijkt normaal gesproken namelijk neer in de binnensteden, zoals op het Lange Voorhout een aantal maanden geleden. Komende editie is echter een uitzondering; een XXL-editie op het Malieveld, maar uiteraard in de bekende Rrrollend-sfeer. De extra ruimte van deze locatie betekent dat Rrrollend Den Haag van 3 t/m 6 augustus bestaat uit twee keer meer foodtrucks dan normaal (meer dan 40!), een uitgebreide muzikale line-up en extra veel entertainment voor de kleinsten.

Rrrollend Den Haag XXL. Foto: Hannah Rosalie Photography

Rrrollend Den Haag XXL. Foto: Hannah Rosalie Photography

XXL genieten
Rrrollend Den Haag XXL op het Malieveld wordt net een tikkeltje anders dan de andere edities. “De meeste events van Rrrollend vinden plaats in de binnenstad, zoals bijvoorbeeld in Nijmegen, Amstelveen en Gouda. Vorig jaar hielden we Rrrollend voor het eerst ook op het grote Malieveld en dat beviel héél goed! Daarom doen we het dit jaar gewoon weer, en dan extra groots. Wél de typische Rrrollend sfeer, maar dan op gras in plaats van klinkers en met een extra groot aanbod. Dat wordt dus ook XXL genieten!”, aldus Trudy Kwik van de organisatie.Rrrollend naar huis-proeverij
Het terrein van Rrrollend Den Haag XXL is gratis toegankelijk, de foodtrucks en bars werken met muntjes. Met deze editie wordt tevens de ‘Rrrollend naar huis’-proeverij geïntroduceerd. Alle foodtrucks bieden naast hun standaard menu ook mini-gerechten voor slechts één muntje, waardoor bezoekers een eigen proeverij kunnen vormgeven. In het aanbod van de 44 foodtrucks wordt ook rekening gehouden met vegetariërs, veganisten en voedselallergieën. Bezoekers schaffen bij hun eerste drankje voor één muntje een glas aan, die bij elk volgend drankje vervangen wordt door een schoon glas. Aan het eind van de avond mag het Rrrollend-glas mee naar huis of gedoneerd worden aan CliniClowns. Sinds de start in 2014 haalde Rrrollend op deze manier al ruim € 15.000,- op.

Tijdens Rrrollend Den Haag XXL kunnen bezoekers natuurlijk genieten van allerlei culinaire specialiteiten, maar ook van muzikale optredens van o.a. DJ Erik Lourenssen, Wouter Kiers Band, TijsS on Sax, Joost Vetter en vele anderen. Voor de kinderen zijn is er tevens allerlei entertainment, een draaimolen en spellen.

Openingstijden
Rrrollend Den Haag XXL op het Malieveld vindt van 3 t/m 6 augustus 2017 plaats en is op de volgende tijden geopend:
Donderdag 3 augustus: 16.00u – 23.00u
Vrijdag 4 augustus: 12.00u – 23.00u
Zaterdag 5 augustus: 12.00u – 23.00u
Zondag 6 augustus: 12.00u – 21.00u

Over Foodtruckfestival Rrrollend
Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Het festival staat bekend om het knusse karakter, voornamelijk omdat de meeste edities op pleinen middenin de steden plaatsvinden. Naast verrassende gerechten, worden bezoekers vermaakt door lokaal muzikaal talent, een lounge DJ en entertainment voor de kinderen met ruimte om te knutselen, te genieten van kindertheater of zich te laten schminken. Rrrollend begon in 2014 met 3 evenementen. In 2015 groeide dit naar 14 en in 2016 werden er 24 Rrrollend-festivals georganiseerd door heel Nederland. Daarmee is Rrrollend de grootste organisator van foodtruck festivals. In 2017 rolt het festival mei tot september weer door heel Nederland.

Share