Piatti Quartet group

Piatti Quartet group

Op zondag 2 april maakt het Piatti Quartet zijn debuut in Den Haag met strijkkwartetten van Brahms en Dvořák. Het Britse ensemble staat bekend als een van de beste jonge strijkkwartetten van dit moment. De vier strijkers wonnen in 2014 een van de belangrijkste concoursen voor strijkkwartet: de Wigmore Hall String Quartet Competition. Hun eerste cd met kwartetten van Mendelssohn werd door BBC Music Magazine al gelijk uitgeroepen tot release van de maand.

Voor hun optredens krijgen de musici steevast lovende woorden. In recensies worden ze vaak geprezen om hun adembenemend mooie pianissimo’s. Ook wordt opgemerkt dat ze op een intelligente manier van elk stuk een pakkend verhaal weten te maken. In hun Haagse debuut spelen ze strijkkwartetten van Brahms en Dvořák: volbloed romantische meesterwerken van twee componisten die vrienden waren en geestverwanten. Unsubscribe

“The Piatti’s playing held the audience spell-bound….the clarity and lightness of their playing had the audience holding its breath in the quiet passages .”

Piatti Quartet:
Nathaniel Anderson Frank viool
Michael Trainor viool
David Wigram altviool
Jessie An Richardson cello

Johannes Brahms
Strijkkwartet nr. 2 in a-klein, opus 51/2

Antonín Dvořák
Strijkkwartet in G-groot, opus 106

Den Haag Nieuwe Kerk – Zondag 2 april, 15:00 uur
Reserveren kaarten: www.nkklassiek.nl | 070 – 88 00 333.

Share