Nieuwspoort en Het Paard eerste locaties op verrassend nieuw parcours van de tweede NN Den Haag Urban Trail
Na de succesvolle eerste editie van de NN Den Haag Urban Trail keert op zondag 2 juli het populaire evenement terug met een vernieuwd parcours. Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelf dóór culturele en historische gebouwen in de stad. Vorig jaar was het evenement met 3.000 deelnemers uitverkocht. Dit jaar is de limiet gesteld op 5.000 deelnemers.

De organisatie verzorgt een parcours met een aaneenschakeling van loopervaringen. Stapsgewijs worden alle locaties op het parcours bekendgemaakt. De eerste spraakmakende locaties zijn Nieuwspoort en Het Paard. Bij Nieuwspoort lopen de deelnemers achtereenvolgens door de hoofdingang, het restaurant en de perszaal waar premier Rutte zijn persconferenties houdt. Bij Het Paard wordt door de foyer, de kleine zaal, de grote zaal en backstage gelopen. In de komende drie maanden worden stapsgewijs alle locaties bekend gemaakt.

100 JAAR MONDRIAAN & DE STIJL
Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht met als belangrijkste vertegenwoordiger: Piet Mondriaan. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van evenementen en tentoonstellingen plaats onder de naam ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Diverse locaties en uitingen van het evenement worden aangekleed in kleuren en composities van Mondriaan en Stijlgenoten.

INSCHRIJVEN
Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Den Haag op een andere manier wil leren kennen, is de NN Den Haag Urban Trail op zondag 2 juli wederom een absolute must. Het evenement trekt nu al veel belangstelling. Er wordt aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven. Inschrijven kan via de website op www.denhaagurbantrail.nl.

DOORSLAAND SUCCES URBAN TRAIL SERIES NEDERLAND
Inmiddels wordt de Urban Trail Serieus in negen Nederlandse steden georganiseerd. Over heel 2017 zullen naar verwachting ruim 20.000 deelnemers meedoen aan een Urban Trail.

Share