Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zo laat je burgers online meebeslissen

16 April 2018, 17:00-18:30

Hoe kunnen burgers meebeslissen over politieke beslissingen? Op 21 maart gaan we voor de laatste keer naar de stembus voor een raadgevend referendum over de sleepwet. De wet raadgevend referendum heeft volgens het kabinet niet gebracht wat ervan werd verwacht. Een inspraakinstrument minder – maar hoe kunnen burgers dan meepraten met de politiek? Onder andere online inspraakmogelijkheden bieden tegenwoordig nieuwe perspectieven. Wat zijn de ervaringen met mogelijkheden om burgers online te laten meebeslissen in de politiek?

Recent onderzoek van het Rathenau Instituut in opdracht van het Europees Parlement laat zien dat dat digitale participatie de democratie kan versterken. Een studie van 22 voorbeelden van over de hele wereld, zoals Duitsland, Italië en Australië, laten allerlei succesvolle projecten zien. Het rapport komt uit op 6 voorwaarden voor succesvolle participatie. Bijvoorbeeld; verbind online en offline aan elkaar; geef feedback aan deelnemers; en zorg voor een concreet doel.

Een van de auteurs van het rapport, Ira van Keulen, zal de conclusies verder toelichten. VVD-kamerlid Jan Middendorp reageert.

Het hele rapport is hier te vinden: https://www.rathenau.nl/nl/publicatie/bericht-aan-het-parlement-zo-laat-je-burgers-online-meebeslissen

Lees hier meer over het programma en meld je aan:
http://www.spui25.nl/gedeelde-content/evenementen/evenementen/2018/04/zo-laat-je-burgers-online-meebeslissen.html

Share

Details

Date:
16 April 2018
Time:
17:00-18:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/156119945058197

Organizer

SPUI 25

Venue

SPUI 25
Spui 25-27
Amsterdam, Netherlands
+ Google Map

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!