Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SOHN at Rotterdamse Schouwburg (UITVERKOCHT)

19 April 2018, 19:30-23:30

Het concert van SOHN maakt onderdeel uit van de openingsavond van Motel Mozaique Festival 2018. Je ticket voor SOHN geeft toegang tot het volledige programma van deze eerste festivalavond. Bekijk het tijdschema van de donderdag: motelmozaique.nl/festival/tijdschema/

————————————————–
Drie jaar geleden brak SOHN door met zijn briljante ‘Tremors’, een fraaie en gelaagde elektro-R&B plaat die eens te meer bewijst dat hitgevoeligheid en het gewaagde experiment elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met liedjes als ‘Artifice’ en ‘The Wheel’ vangt de in Oostenrijk wonende Brit een prachtige sound van onderkoelde drummachines en analoge synths, soms bijna geometrisch qua karakter.

Dat staat schril in contrast met Taylor’s expressieve stemgeluid. SOHN mag zich samen met James Blake en Mount Kimbie rekenen onder ‘de moderne songwriter’, een manusje van alles die zijn muziek zelf produceert, inspeelt en uitvoert, en daarbij de nieuwste technologische middelen inzet.

Het nieuwste album ‘RENNEN’ trekt de sound van SOHN wat breder en extremer uiteen dan voorganger ‘Tremors’. Het zware industriële ‘Hard Liquor’ toont schimmen van gospel, terwijl een track als ‘Primary’ juist ambient en onderhuids klinkt als Caribou. De titelsong is een experimentele pianosong die zo uit de pen van Radiohead had kunnen komen. SOHN kiest voor de spannende en onvoorspelbare richting en dat gaat zonder twijfel smullen worden vanavond.

Ook gaat het behoorlijk hard met ISLAND uit Oxford. Vorig jaar scoorde deze jonge band een viralhitje met het bloedmooie Stargazer. ISLAND schrijft elementaire, meanderende gitaarpopliedjes die recht uit het hart komen. Op plaat blijven de liedjes klein en intiem, maar live schept de band euforische pieken met aanzwellende scheuten post-rock.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en BIRD

Tickets a € 17,50 (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via:
BIRD: bit.ly/2q8Egno
Motel Mozaique Concerts: bit.ly/2xmOyXf
Rotown Rotterdam: bit.ly/2qG6SXW

Share

Details

Date:
19 April 2018
Time:
19:30-23:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/255632438245503

Organizer

Rotown Rotterdam

Venue

Theater Rotterdam
Schouwburgplein 25
Rotterdam, 3012 CL Netherlands
+ Google Map

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!