Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ray Fuego + Fosa YG | Gebr. de Nobel

19 April 2018, 19:30-22:30

Ray Fuego komt naar Gebr. de Nobel en brengt SMIB parter Fosa YG mee!

19 april komt Amsterdamse rapper Ray Fuego naar Gebr. de Nobel om te laten zien hoe zijn achtergrond in de Bijlmer hem gevormd heeft tot een persoon die niet altijd makkelijk inblendt met het reguliere publiek. Ray Fuego onderscheidt zich graag van het gangbare publiek om te laten zien wat hij zelf allemaal te bieden heeft. Hij geeft vorm aan zijn eigen looks en werkt samen met het SMIB collectief uit de Bijlmer in Amsterdam.
Fuego zegt dat hij hiphop en punk combineert en zelf een “black skinhead” is. Samen met het SMIB collectief verkent hij de interesses van de jeugd die niet altijd makkelijk de aansluiting vindt met de massa. Dit is iets waar hij zichzelf in kan herkennen omdat hij niet het meest gemiddelde verleden heeft. Dit komt onder andere door de scheiding van zijn ouders toen hij zelf twee was. Verder heeft hij op zijn vijftiende besloten voor zijn eigen identiteit te gaan en zich niet meer te conformeren aan de standaard.

Als frontman van SMIB geeft Ray Fuego haast leiding aan het collectief, hoewel het volledige collectief bestaat uit kunstenaars uit verschillende disciplines en zich dus niet beperkt tot muziek.

Ray over zijn shows “Mensen moeten bij mijn shows niet zeuren over een bloedneus”. Dit geeft goed aan dat het bij de shows goed los kan gaan.

Support komt van Fosa YG, eveneens afkomstig van SMIB. Eind 2017 dropte hij zijn M53 mixtape, waarmee hij een ode brengt aan dat wat SMIB verbindt met het centrum van Amsterdam.

Share

Details

Date:
19 April 2018
Time:
19:30-22:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/210571129495639

Organizer

Gebr de Nobel

Venue

Gebr de Nobel
Marktsteeg 8
Leiden, 2312CS Netherlands
+ Google Map
Website:
https://gebrdenobel.nl/

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!