Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nico, 1988. Carol van Dijk (Bettie Serveert) & The Tambles

16 April 2018, 19:45-23:00

Movie&Music: Carol van Dijk (Bettie Serveert) & The Tambles sing The Velvet Underground + screening Nico, 1988

Deze avond staat in het teken van het legendarische The Velvet Underground en wordt georganiseerd in samenwerking met Cinemien om de première van de film ‘Nico, 1988’ te vieren.

De film gaat over Nico, voormalig zangeres van The Velvet Underground. Nico probeert al jarenlang los te komen van The Velvet Underground en zelfs de naam Nico hoort ze liever niet meer. Tegelijkertijd heeft ze moeite om haar carrière nieuw leven in te blazen, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. ‘Nico, 1988’ is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest die ooit werd aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid als muze van Andy Warhol. Nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en zien we vooral haar rauwe bestaan als moeder en vrouw achter het icoon van de jaren ’60.

Carol van Dyk (Bettie Serveert) & The Tambles nemen je na de film mee in de wereld van The Velvet Underground. Meer dan 50 jaar geleden debuteerde de legendarische band met The Velvet Underground & Nico, één van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Carol van Dyk (Bettie Serveert) en The Tambles deden vorig jaar rond het 50-jarig bestaan van het album al een succesvolle tour door Nederland.

De inleiding wordt verzorgd door Peter Bruyn, auteur van het boek ‘De plaat die rock volwassen maakte’, dat het verhaal vertelt van het eigenzinnige album The Velvet Underground & Nico.

Tijden onder voorbehoud.

Share

Details

Date:
16 April 2018
Time:
19:45-23:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2015214835174615

Organizer

Paradiso Amsterdam
Email:
0

Venue

Paradiso Amsterdam
Weteringschans 6-8
Amsterdam, 1017SG Netherlands
+ Google Map

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!