Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lalitha Nandini + Arthur Kay / BLÅ

20 April 2018, 20:00-23:00

BLÅ | Fredag 20. april 2018 | 20:00 | CC:160 | ID:20
LALITHA NANDINI (INDIA)
ARTHUR KAY

LALITHA NANDINI
De internasjonalt annerkjente fiolinmesterene Dr. M. Lalitha og M. Nandini har blitt hyllet som pionerer innen sin generasjon. Disse fortryllende musikerene har trollbundet publikum med musikken sin og blir det sies at de er de er den eneste kvinnelige asiatiske duoen som spiller fusjonen mellom klassisk sørindisk og vestlig klassisk musikk.

Her snakker vi Fingerspitzgefühl i ordets rette forstand. Søstrene er fjerde generasjons musikere, så man kan trygt si at dette ligger i genene, noe som igjen er toppet med en over 20 år lang profesjonell karriere. For dette her folkens, bedre enn dette her blir det ikke!

https://www.facebook.com/LNSisters/

ARTHUR KAY
Arthur Kay Piene er keyboardisten du ser med Ivan Ave, The Switch og Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists. Har du vært på konserter med Bare Egil Band, Dig Deeper, Mutual Intentions eller besøkt konsertserien Jazz på Munch det siste året har du mest sannsynlig sett han på venstre side av scenen med en god, gammeldags synthborg rundt seg. Med en forkjærlighet for jazz, soul og rullende teipekkoer har han funnet en frittimproviserende og dansevennlig spillestil. Noen har kalt han for Oslos Garth Hudson (du vet, han litt merkelige men brilliante organisten bakerst i The Band). Det er egentlig en god beskrivelse, fordi man ofte hører skoleringen hans i spillestilen, men ikke nødvendigvis musikken han spiller.

Når han spiller solokonserter tar han med seg sitt kjære el-piano, en mikrofon, en synth og en datamaskin. Alt kan skje, som det heter på moderne jazzspråk, men det bygges alltid rundt låter. Låter skrevet av en musiker som virker opptatt av å oppsummere og uttrykke hvem han egentlig er, men som samtidig vet at det er en umulig oppgave for en låt. Så her blandes brasilianske impulser med dype impresjonistiske klanger, heftig jazz spilles over hjemmesnekrede trommelooper og soveromsboogie. Noen ganger synger Arthur også, noen ganger spiller han bare piano. Stort sett så ønsker han bare å ta med publikum på en reise til et sted der musikk og livet generelt bare henger sammen, uavhengig av hvor ting kom fra i utgangspunktet.

http://www.facebook.com/arthurkaymusic
http://www.soundcloud.com/arthurkaypiene

Share

Details

Date:
20 April 2018
Time:
20:00-23:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2039419299649897

Organizer

BLÅ

Venue

BLÅ
Brenneriveien 9C
Oslo, 0182 Norway
+ Google Map
Website:
http://www.blaaoslo.no/

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!