Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Yoga // Elke zaterdag bewegen in het nieuwe Stadspark

16 september, 10:00-11:00

Vanaf nu is er iedere zaterdag een sportactiviteit in het nieuwe Stadspark! De zaterdagen worden afgewisseld met yoga en bootcamp.

Op zaterdag 2, 16 en 30 september verzorgt Heidi van Meanderyoga de een heerlijke ‘Adem yoga’ sessie. Santiago Lascurain begleidt deze sessie met live gitaarmuziek.

Adem – yoga
Yoga is meer dan alleen yogahoudingen (asana’s) aannemen. Adem (prana) en ademoefeningen (pranayama) zijn een onderdeel van yoga. De ochtenden op het stadspodium gaan in eerste instantie over de adem, want dat is namelijk jou levenskracht.

Hoe vaak adem jij per minuut in?
Hoe jij ademt, het ritme en de plek waar de adem kan waarnemen in het lichaam, vertelt jou iets over hoe jij denkt. Met andere woorden adem en geest zijn elkaars spiegel. Hoe jij ademt, zo denk jij. Adem is je bewustzijn.

Eenvoudige, rustige yogahoudingen worden achter elkaar uitgevoerd waarbij jij wordt uitgenodigd om te bewegen op het ritme van je adem, soms de adem te veranderen met ademoefeningen en soms de adem vast te houden. Allemaal met het doel om je bewuster te maken van hoe je beweegt, denkt en ademt.

Het resultaat is vaak een algehele ontspanning van het lichaam en een vertraagd ademritme. Met andere woorden je ademt vanzelf en traag zoals het de bedoeling is voor het menselijk lichaam in een rustige toestand.

De klanken van de gitaar zijn een ondersteuning om bij je concentratie te blijven en het proces van bewust blijven bewegen en ademen te bevorderen.

Iedereen is welkom! Doe gratis mee om 10.00 uur in het nieuwe Stadspark!

Voor meer informatie:
http://www.meanderyoga.nl

Share

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
10:00-11:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/160658521157300

Locatie

Stadspodium – In het nieuwe Stadspark Rotterdam
Grotekerkplein
Rotterdam, Netherlands
+ Google Maps

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don't see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!