Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Veenfabriek – Dada Veldtocht Revue in Leiden

28 september, 20:15-1 oktober, 22:30

In 1923 vond de Dada Veldtocht plaats, onder meer in de Leidse Schouwburg. In deze Revue zal de Veenfabriek in samenwerking met kunstenaarscollectief o k a p i, uiteraard opnieuw in de Leidse Schouwburg, deze historische gebeurtenis theatraal herdenken. We onderzoeken wat Dada in onze tijd zou zijn; of er nieuwe Dada mogelijk is; wat de energie, brutaliteit en de sensatie voor het publiek moet hebben betekend. De ontwaarding van de moraal, de menselijke gekte en de fantasie staan centraal.

De Dada Veldtocht Revue heeft niet Theo, maar zijn vrouw Nellie ‘Pétro’ van Doesburg in de hoofdrol. De pianostukken die zij speelde staan centraal. Ook worden er teksten van Kurt Schwitters en Theo van Doesburg gebruikt: een theatraal bombardement van bespiegelingen en reflecties over de woelige beginjaren van de 20e eeuw.

De woelige periode na de Eerste Wereldoorlog betekende een ongekende opleving in de kunsten. Nooit was er zoveel contact tussen de verschillende kunstvormen, van architecten tot componisten, van schrijvers tot schilders. Zij creëerden hun werk met aandacht voor een betere samenleving. De Dada veldtocht in de Leidse Schouwburg is een levendige, theatrale ode aan deze bijzondere tijd.

Share

Gegevens

Begin:
28 september, 20:15
Einde:
1 oktober, 22:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/404322589947829

Organisator

Leidse Schouwburg

Locatie

Leidse Schouwburg
Oude Vest 43
Leiden, 2312 XS Netherlands
+ Google Maps

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!