Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Suoraa toimintaa! Autonomiset liikkeet Suomessa 1986–2016

20 February, 19:00-21:00

Vuosina 1995–2000 Suomessa tapahtui yli tuhat suoran toiminnan iskua. Vuosituhannen vaihteessa suomalaiset radikaalit olivat mukana mielenosoituksissa ja mellakoissa Prahassa, Göteborgissa ja Genovassa. Aktivistit järjestivät itsenäisyyspäivän Kuokkavierasjuhlia ja iskivät kakun Maailmanpankin johtajan naamaan.

Miten anarkistinen alakulttuuri rakennettiin Suomeen 1980-luvulla? Millainen oli vuosituhannen vaihteen globalisaatioliike, ja miten sitä seurasi sosiaalikeskusten ja vapaan kaupunkikulttuurin aika? Entä missä muodoissa antiautoritaariset liikkeet nousivat uudelleen 2010-luvulla?

Suoraa toimintaa! -kirjassa toimijat kertovat omin sanoin, kuinka Suomeen tuotiin uudenlainen, jännittävämpi tapa tehdä politiikkaa. Seikkailujen ja spektaakkelien seurauksena tuhansien ihmisten elämät muuttuivat. Eläinten oikeuksista, kaupunkikulttuurista, siirtolaiskeskustelusta, perustulo-vaatimuksesta ja uudesta luokkapuheesta tuli valtavirtaa. Suoraa toimintaa! -kirja on tämän skenen perintö tuleville toimijoille.

Vieraina ovat Suoraa toimintaa! -kirjan tekijät Anton Monti ja Pontus Purokuru. Heidän kanssaan keskustellaan yhteiskunnallisten liikkeiden historiasta ja niiden merkityksestä Suomesssa, tämän hetken tilanteesta ja myös tulevasta.

Anton Monti on suomalais-italialainen tietokirjailija, jonka teokset käsittelevät poliittisia ääriliikkeitä ja poliittista väkivaltaa.
Pontus Purokuru on pop-filosofi ja tietokirjailija, joka on seurannut suomalaisia liikkeitä katutasolla, mediassa ja yliopistossa.

Anton Monti & Pontus Purokuru: Suoraa toimintaa! Autonomiset liikkeet Suomessa 1986–2016 (Into)

Tekijät myyvät itse kirjaa tilaisuudessa. Kirjakauppojen lisäksi kirjan voi ostaa kustantajan verkkokaupasta: https://intokustannus.fi/kirja/suoraa-toimintaa

Share

Details

Date:
20 February
Time:
19:00-21:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1986740874874348

Organizer

Kirjakahvila

Venue

Kirjakahvila
Brinkkalan sisäpiha, Vanha Suurtori 3
Turku, 20500 Finland
+ Google Map

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!