Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stand van de Wetenschap: Autisme van jong tot oud

13 september, 20:00-21:30

Het onderzoek naar autisme viert haar 75-jarig jubileum. Waar vroeger de aandacht vooral uitging naar kinderen en de beperkingen die zij in het dagelijks leven ervaren, richt het autisme onderzoek zich nu op de gehele levensloop. Met Hilde Geurts en Marie Deserno.

De mensen met een autisme diagnose worden ouder en de ideeën over autisme zijn veranderd. We zoeken naar antwoorden op vragen zoals: Hoe ontwikkelen ouderen met autisme zich? Welke factoren maken dat iemand al dan niet problemen ervaart? En hoe kunnen we over die ontwikkeling nadenken?

‘Stand van de Wetenschap’ is een reeks die wordt aangeboden door de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Twee wetenschappers die hun vakgebied delen en een generatie schelen, houden ieder een minicollege en gaan in gesprek. Hoe heeft hun vak zich de afgelopen decennia ontwikkeld? Hoe verschillen de onderzoeksmethodieken? Wat zijn de baanbrekende ontdekkingen? Wat zijn de vernieuwende inzichten?

Hilde Geurts, bijzonder hoogleraar Autisme: Cognitie gedurende de levensloop, is pionier in het onderzoek naar veroudering met autisme en zal haar visie op deze vraagstukken uiteenzetten. Promovendus Marie Deserno zal ook haar visie geven waarbij ze complexe netwerken gebruikt om ontwikkelingsfactoren in autisme in kaart te brengen.

Meer informatie: http://www.spui25.nl/gedeelde-content/evenementen/evenementen/2017/09/stand-van-de-wetenschap-autisme.html

Aanmelden is gratis maar wel verplicht: http://www.spui25.nl/forms/projectsites/spui25/nl/aanmeldformulieren/2017/09/stand-van-de-wetenschap-autisme.html

Share

Gegevens

Datum:
13 september
Tijd:
20:00-21:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/508630599469128

Organisator

SPUI 25

Locatie

SPUI 25
Spui 25-27
Amsterdam, Netherlands
+ Google Maps

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don't see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!