Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Slachtinge (de god van de slachting) | wachtlijst

15 March, 20:00-21:30

Theatermakery Het Eenzame Westen

De West-Vlaamse klasbakken Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, Lien De Graeve en Tom Ternest maken zich op voor een partijtje verbaal boksen. Uiteraard in een West-Vlaams dialect zoals we dat van Het Eenzame Westen gewoon zijn.

Denk maar aan hun vorig stuk In Volle Zee dat ze integraal in het Oostends brachten. Deze keer beloven ze boventitels. Voor hun nieuwe voorstelling pakken ze met De God Van De Slachting van Yasmina Reza een loepzuivere komedie aan.

Wanneer een elfjarig jongetje een ander met een stok twee tanden uit de mond slaat én daarbij geen berouw toont, moeten de volwassenen praten. Dat vinden de ouders van het slachtoffer. Dus komen de twee koppels samen om de dingen uit te praten en op een beschaafde manier te zoeken naar oplossingen. Een formaliteit. Ze zijn immers ruimdenkende, fatsoenlijke mensen. Politiek correct ook. En verstandig.
De glazen worden voller en weer leger en de gezelligheid slaat gauw om. Wanneer de situatie volledig escaleert, lijkt beschaving ver te zoeken en wordt de menselijkheid wel erg stevig gerelativeerd.

Messcherpe dialogen en vuistharde humor maken dit stuk tot een komedie waarin kleine, menselijke drama’s uitmonden in hilarische, bitterzoete taferelen.

In 2011 verfilmde Roman Polanski het stuk met o.a. Jodie Foster en Kate Winslet.
———————————————————————————
Deze voorstelling is momenteel uitverkocht. Niet getreurd, er bestaat een kans dat je de voorstelling alsnog kunt bijwonen. Schrijf je in op de wachtlijst en van zodra er een plaats vrijkomt voor de voorstelling word je telefonisch gecontacteerd. Vijf dagen voor de voorstelling wordt de wachtlijst afgesloten.

Share

Details

Date:
15 March
Time:
20:00-21:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2116582175256026

Venue

Cultuurcentrum De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18A
Oostende, 8400 Belgium
+ Google Map
Website:
https://www.degrotepost.be

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!