Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Opmaat | Torii

21 January, 16:00-17:00

Bij de zevende editie van de multimediale concertreeks Opmaat staat Torii op de planken.

Alhoewel Torii is begonnen als het solo project van Domenico Mangione, is de band uitgegroeid tot veel meer dan dat. Begin 2015 begon de band te werken aan ruwe schetsen van het solo materiaal van Mangione, gebruik makend van leden van The Mighty Breaks, Twin Shades, Severin Bells en The Womb.

In de zomer van 2015 nam de band hun eerste EP op in Mangione’s eigen huis; een oud schoolgebouw omgetoverd tot DIY studio. Dit antikraak schoolgebouw in Leiderdorp werd een belangrijke invloed op het creatieve proces. Door de grootte van de klaslokalen kon elk instrument live worden opgenomen in dezelfde ruimte, iets dat niet mogelijk zou zijn geweest zonder de beschikking over een klaslokaal voor de beeldende kunsten. Het live opnemen zorgde voor interessante improvisaties die het intentie van de muziek benadrukten. Al snel speelde de band shows op festivals als Incubate, Le Guess Who? en Van Onderen.

Hun EP ‘Submerged’ kwam in 2016 uit op ‘Purple Noise Records Club’ (CD) en ‘Geertruida’ (Cassette). Er wordt nu gewerkt aan een debuut album.

Share

Details

Date:
21 January
Time:
16:00-17:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/722776961245432

Organizer

LUX Nijmegen

Venue

LUX Nijmegen
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511PS Netherlands
+ Google Map
Website:
https://www.lux-nijmegen.nl

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!