Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ode aan Toots Thielemans at Poppodium Volt

12 oktober, 19:30-13 oktober, 01:00

Toots, het is weinigen gegeven, gekend te zijn en herinnerd te worden met alleen je voornaam. Miles, Jaco, Toots… Toots, groot in zijn bescheidenheid, virtuoos op mondharmonica, jazzmuzikant van wereldklasse. Een meester die een ode verdient door topmusici. JazzBlazzt laat dan ook met trots Hermine Deurloo (mondharmonica), Mike Boddé (piano) en Jo Didderen (contrabas) een ode brengen aan Toots Thielemans.

Zijn bekendste compositie is de jazzwals Bluesette uit 1962, waarin hij in unisono gitaar speelt en met de melodieën mee fluit. Dit werk is talloze malen door andere muzikanten vertolkt. Thielemans noemde het nummer vanwege de royalty’s die hem daarmee toevielen ook wel schertsend zijn Social Security Number, zijn pensioenfonds. Zijn eigenzinnige mondharmonicaspel speelt een belangrijke rol in de muziek van de films Midnight Cowboy (1969) en Turks fruit (1973) en in de muziek van de Zweedse animatiefilm Dunderklumpen! (1974). Zijn muziek werd ook het thema in de Nederlandse politieserie Baantjer en in de Vlaamse politieserie Witse.

Hermine Deurloo
Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis, Zapp4, het Jazz Orkest van het Concertgebouw, tot het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met pianist Rembrandt Frerichs. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Mike Boddé
Hij is bekend van TV en theater als cabaretier en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar Jazz te leren spelen. Nadat hij teruggekeerd was in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium. Hij is componist van onder meer reclamemuziek en kinderliedjes, in 2015 en 2016 vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman, speelt duo met Mike Del Ferro en hij speelt sinds 2016 ook met Hermine Deurloo. Onlangs kwam zijn nieuwste boek ‘lekkere stukken’ uit.

Jo Didderen
Bassist Jo Didderen is in de jazzwereld in eerste instantie bekend door zijn werk met de Mijke Loeven Band en Sprinkhuizen, Fennis & Didderen. De Mijke Loeven Band maakt 2 cd’s en is diverse malen te beluisteren op radio en tv. Ook staat de band op het North Sea Jazz Festival ( ’95 ) en concerteert in de Nederlandse ambassade te London.Het eigenzinnige trio SF&D maakte tot nu toe 3 cd’s en is zeer succesvol. Zo trad de band tot 2 keer toe op in het tv-programma ‘Reiziger in Muziek’ en speelde op bijna elk podium in Nederland. Ook in Belgie en Duitsland wordt regelmatig getoerd. De laatste jaren begeleidt SF&D de Haagse cabaretier Sjaak Bral tijdens zijn theatertournee’s. Didderen staat bekend als een breed inzetbare,solide ‘no nonsense’ bassist met een zeer eigen sound.

Donderdag 12 oktober
Openingstijd: 19:30 uur
Aanvangstijd: 20:30 uur
Entree: VVK €11,- / Dagkassa €12,50

Share

Gegevens

Begin:
12 oktober, 19:30
Einde:
13 oktober, 01:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/1131750350264094

Organisator

JazzBlazzt

Locatie

Poppodium Volt
Odasingel 88
Sittard, 6131 GZ Netherlands
+ Google Maps
Website:
http://www.poppodium-volt.nl

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!