Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maarten van Rossem Theatercollege

19 January, 20:30-23:30

Zijn bespiegelingen over 9/11 leverden Maarten van Rossem destijds stevige kritiek op. Hij zou te relativerend zijn geweest. Later werd zijn nuchtere, realistische kijk op de gebeurtenissen alsnog gewaardeerd. De glossy professor is wars van opgeklopt gedrag en speculatieve beweringen. Kalm, weloverwogen en cynisch: zo kennen we hem. Maar kennen we Van Rossem eigenlijk wel goed? Gaat er toch positiviteit schuil achter die norse baritonstem?

Nadat in 2001 de vliegtuigen de Twin Towers in waren gevlogen, kreeg Maarten van Rossem stevige kritiek omdat hij te relativerend zou zijn geweest. Later werden de meningen bijgesteld en kwam de waardering voor zijn nuchtere en realistische kijk. Je zult de man uit Utrecht dan ook niet snel betrappen op speculatieve beweringen of opgeklopt gedrag. Hij blijft altijd kalm en overwogen, is vaak ietwat cynisch, altijd grondig voorbereid en in het bezit van kennis van zaken. Van Rossem vaart zijn eigen koers: twee keer afgewezen als hoogleraar omdat hij wars is van bestuurlijk gedoe en uitgever van een succesvolle ‘glossPy’. Laat je verrassen door ‘De Slimste Mens’ en zie dat achter die norse baritonstem een uiterst positief verhaal schuilgaat over vertrouwen in de toekomst.

Share

Details

Date:
19 January
Time:
20:30-23:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1639668086089778

Venue

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
Leeuwarden, 8911 BP Netherlands
+ Google Map

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!