Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing: Vonne van der Meer

14 september, 19:30-22:00

Vonne van der Meer vertelt in haar lezing over het werken aan verhalen en personages, in haar laatste en andere boeken.

Vonne van der Meer (Eindhoven 1952) debuteerde in 1985 met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen. Vanaf dat moment publiceerde zij elke twee, drie jaar een nieuwe novelle, roman of verhalenbundel. Hoewel zij met romans als De reis naar het kind (1989) van meet af aan een vaste lezersschare aan zich wist te binden, werd zij in 1999 bekend bij een groter publiek met de roman-in-verhalen Eilandgasten. Veel van haar boeken zijn vertaald, o.a. in het Duits en Frans. Sinds 2014 geeft zij les aan de afdeling schrijven van de Brusselse film- en televisieacademie het Ritcs.

In augustus 2017 verschijnt Brood, zout, wijn.
Geen verandering haalt zoveel overhoop als een verhuizing. In de verhalen in Brood, zout, wijn speelt de dreiging van, het wennen aan het nieuwe onderkomen, of het afsluiten van het oude huis en de daar geleefde jaren steeds een rol. Een weduwe begraaft een Jozefbeeld in de tuin – baadt het niet dan schaadt het niet – om de verkoop van haar huis te bespoedigen. Een vrouw heeft zoveel moeite met het afscheid van haar geliefde huis dat ze er op een nacht terugkeert en inbreekt. Een makelaar vindt de jonge vrouw van het stel aan wie hij een appartement probeert te verkopen veel te aardig voor de praatjesmaker naast haar. Moet hij ingrijpen of niet? De personages in Brood, zout, wijn zijn met veel gevoel voor detail getekend, en in al hun tekortkomingen pijnlijk herkenbaar.

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop ‘tickets’). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Share

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
19:30-22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/1052540208215941

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven
Emmasingel 22
Eindhoven, 5611 AZ Netherlands
+ Google Maps

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don't see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!