Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing: Suïcidaliteit raakt iedereen

15 september, 19:15-21:00

Wat kan de samenleving betekenen in het voorkomen van suïcides.

Bijna iedereen kent wel iemand die te maken heeft of heeft gehad met suïcidaliteit of met een suïcide in zijn omgeving. De impact op naasten is enorm, op iedereen uit de omgeving. Niemand wordt het gegund op deze manier het leven te verlaten, eenzaam en radeloos. Niemand wordt gegund op deze manier achter te blijven. Het is een maatschappelijk thema, niet alleen van de psychiatrie. Zodoende kan ook iedereen iets betekenen in het voorkomen van suïcides, want dit is mogelijk. Het allerbelangrijkste is dat het bespreekbaar is, dat degene die worstelt met suïcidale gedachten deze mag en kan delen. En dat mensen om diegene heen weten hoe hiermee om te gaan. Het verhaal van mensen die het zelf hebben meegemaakt kan hieraan bijdragen evenals het bespreekbaar maken in de literatuur.

Deze lezing wordt verzorgd door Ivonne Heijnen, Jan Mokkenstorm en Esther Pols.
Ivonne Heijnen is ervaringsdeskundige, Jan Mokkensteorm is directeur van 113 zelfmoordpreventie en Esther Pols is Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en projectleider Suïcidepreventie. Allen zetten zij zich in voor preventie van suïcides, niet alleen bij GGzE maar in de gehele regio, provincie en het land.

Deze lezing maakt deel uit van de samenwerking tussen GGzE en de Bibliotheek Eindhoven.

Share

Gegevens

Datum:
15 september
Tijd:
19:15-21:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/154244861799663

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven
Emmasingel 22
Eindhoven, 5611 AZ Netherlands
+ Google Maps

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don't see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!