Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Julika Marijn

20 February, 14:00-15:00

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven; daarover gaat ‘Uit Verdriet Geboren’, waarin theatermaakster Julika Marijn op speelse wijze in het leven duikt van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Ze was een powervrouw avant la lettre, die als een van de eersten op grote schaal werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie legde ze de basis voor het Kröller-Müller Museum op de Veluwe, dat Marijn speciaal voor deze voorstelling inzage gaf in de ruim drieduizend brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde kunstverzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven aan het woord en houdt en passant ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

“Lieve Sam, op mijn kalender staat: ‘De kunst is de spiegel van de ziel’. Daarom houd ik van de kunst, omdat zij het mooiste en beste, het meest ware van mensen brengt.”

Na afloop van deze voorstelling vindt een nagesprek plaats met Julika Marijn in Grand Café Klunder. Dit nagesprek is gratis toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een toegangskaart.

Share

Details

Date:
20 February
Time:
14:00-15:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2053881811500694

Organizer

Theater De Vest

Venue

Theater De Vest
Canadaplein 2
Alkmaar, 1811 KE Netherlands
+ Google Map
Website:
https://theaterdevest.nl

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!