Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dany Lademacher’s Wild Romance

14 oktober, 21:30-15 oktober, 01:00

Wild Romance (ook The Wild Romance / His Wild Romance) is de begeleidingsband van de Nederlandse zanger-pianist Herman Brood en de iconen van de Nederlandse Rockmuziek. Voor de ‘Out of Heaven’ Tour bezoeken zij De Vorstin.

De band ontstond in november 1976 in Groningen. De naam is ontleend aan de regel “and I lost my mind in a wild romance”, uit een song van de Amerikaanse jazz- en blueszanger Mose Allison.

Dany Lademacher, gitarist/vocalist, gaat in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance spelen. Dit is het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek en veroveren zij Nederland, België en Duitsland “Herman Brood & His Wild Romance”.

Dany schrijft samen met Herman een groot aantal hits, waaronder “Never be clever” en “Saturday Night”, goed voor een zeventiende plaats in de Amerikaanse top 100. De Absolute National USA Break out in alle 50 staten van de USA.

De naam “Wild Romance” doet nog steeds de harten van vele muziekliefhebbers sneller kloppen. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens en nu herleeft de glorie!

Herman Brood’s sprong van het Hilton, op 11 juli 2001, luidde een lange stilte in. Maar nu blijkt dit een stilte voor de storm. Want onder leiding van Mister “Saturday Night” himself, stergitarist Dany Lademacher, komt de Wild Romance op volle kracht terug op het podium. Alive and kicking!

Herman Brood’s Wild Romance featuring Dany Lademacher gaat meteen vol in de muzikale aanval. Met een repertoire waarin alle grote hits van Herman Brood & His Wild Romance voorbij komen. Stampend en strak. Maar ook werk van het nieuwe studio-album “Out of Heaven” Kortom, Wild Romance leeft en kom het beleven.

KadeRock verslag 2016: Hoofdpodium Rocklegendes (5 juni 2016, VPRO)

Tegen het einde van de middag komt er een Nightliner (zo’n zwarte tourbus) aanrijden en wordt de volledige backstage-ingang geblokkeerd door een grote vrachtwagen. Het moge duidelijk zijn: Wild Romance is gearriveerd. Nederlands eigen rock ‘n’ roll legendes en misschien wel één van meest iconische begeleidingsbands die ooit heeft bestaan. De show die de mannen vervolgens opvoeren zit vol met de rauwe rock ‘n’ roll
klassiekers van Brood en zijn mannen. Soms kijk je bij dit soort jubileum shows naar vergane glorie maar het optreden van Wild Romance is puur en energiek. Met Danny Lademacher als muzikale duwboot. Dat de gitarist de monsterhit Saturday Night precies inzet op het moment dat er donkergrijze wolken over het festivalterrein heen rollen zou je bijna kunnen zien als een teken van goedkeuring vanuit de hemel…

Share

Gegevens

Begin:
14 oktober, 21:30
Einde:
15 oktober, 01:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/1703648103283438

Organisator

Podium de Vorstin

Locatie

Podium de Vorstin
Koninginneweg 44
Hilversum, 1211 AS Netherlands
+ Google Maps

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!