Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Charles Bradley & His Extraordinaires at Annabel (GECANCELD)

8 December, 19:00-22:00

Triest nieuws. Soul legende Charles Bradley is op 68 jarige leeftijd overleden. Hij leed al enige tijd aan kanker. Zijn uitverkochte show in Annabel was al gecanceld vanwege zijn ziekte. Zijn muziek leeft voort!
————

Opnieuw hebben we triest nieuws over de gezondheid van Charles Bradley want wederom is bij hem kanker geconstateerd. Zijn volledige tour wordt gecanceld, jullie zullen allemaal spoedig je geld terug krijgen als je een kaartje had weten te bemachtigen. Zie het statement als post in het event.

————

Vorig jaar werd er bij soulzanger Charles Bradley een tumor in zijn maag ontdekt en was hij genoodzaakt zijn hele tour te cancellen. Maar ‘The Screaming Eagle Of Soul’ herstelt gelukkig goed en treedt zelfs al weer op. In december komt hij naar Nederland om alsnog zijn geplande optredens te doen. Op vrijdag 8 december spelen Charles Bradley & His Extraordinaires in Rotterdam’s jongste popzaal Annabel!

Voor dit concert zijn uitsluitend staanplaatsen beschikbaar.

MR. CHARLES BRADLEY
Hij heeft nu inmiddels de pensioenleeftijd van 68 bereikt, desondanks blijft Mr. Charles Bradley een van de meest onverschrokken, oprechte en energieke artiesten die deze aardkloot rijk is. Gedurende het overgrote deel van zijn leven worstelde de soulzanger met littekens van zijn zware jeugd, dakloosheid en malaise in zijn familie. Hij sprokkelde van lieverlede geld bij elkaar als James Brown-imitator, maar zeg nu zelf: Bradleys daverende, geestdriftige strot is even onnavolgbaar als The Godfather himself.

Boven alles is Charles Bradley een overlever. Toen hij op in 2002 werd ontdekt door het befaamde soullabel Daptone kreeg hij eindelijk de kans om al die levenslessen van zich af te zingen. Bradleys nieuwste album Changes zet opnieuw met aanstekelijk optimisme de schouders onder het zware aardse bestaan. Soul gezongen vanuit de onderbuik, die raakt als een stomp in de maag en troost als een warme omhelzing. En verrassen, ook dát blijft Bradley op zijn oude dag doen. Het titelnummer van Changes is bijvoorbeeld een aangrijpende bewerking van het gelijknamige Black Sabbath-nummer (!).

Bradley noemt zijn vertrouwde – en loeistrakke – achtergrondband liefkozend His Extraordinaires, maar die titel kun je evenzeer als een aanwijzing van de man zelf zien. Charles Bradley is, om even een Amerikaans superlatief te gebruiken, simply extraordinary.

Dit optreden in Annabel wordt gepresenteerd door BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Rotown.

TIJDEN
Deuren open: 19.00 uur
Aanvang: 20.30 uur

Share

Details

Date:
8 December
Time:
19:00-22:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/562417927481284

Organizer

Annabel

Venue

Annabel
Schiestraat 20
Rotterdam, 3013BR Netherlands
+ Google Map
Website:
http://www.annabel.nu

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!