Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Boekenweek | lezing De Johannes-Passion

15 March, 19:00-21:00

Donderdag 15 maart 2018 zijn Floris Don en Mischa Spel om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41. Zij zullen een lezing geven over hun boek De Johannes-Passion. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Boekenweek
Van 10 tot en met 18 maart is het weer Boekenweek! Dit jaar is het thema ‘Natuur’. De dichtregel van Leo Vroman ‘en toch is alles wat we doen natuur’ is dit jaar het motto bij dit thema. Gezien de feiten van Griet Op de Beeck is dit jaar het Boekenweekgeschenk en Jan Terlouw heeft het Boekenweekessay van 2018 Natuurlijk geschreven.

De Johannes-Passion
Na het grote succes van de luistergids over de Matthäus-Passion laten de auteurs nu muziekkenners aan het woord over Bachs Johannes-Passion. Nergens anders ter wereld worden Bachs passies zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Niet alleen de Matthäus-Passion wordt veel uitgevoerd, ook de Johannes-Passion met z’n omvang en dramatiek wordt steeds meer gewaardeerd. Waar de nadruk in de Matthäus-Passion op het menselijke lijden van Jezus ligt, ligt in de Johannes-Passion de nadruk meer op Jezus als verlosser van de mensheid.

Floris Don & Mischa Spel
Don (1982) studeerde muziekwetenschappenen en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is programmeur bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Ook Spel (1975) studeerde muziekwetenschappen. Sinds 1999 is zij redacteur klassieke muziek bij NRC Handelsblad.

Share

Details

Date:
15 March
Time:
19:00-21:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/191426421615147

Organizer

Paagman

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!