Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Boekenweek | Freek de Jonge

14 March, 19:00-21:00

Woensdag 14 maart 2018 is Freek de Jonge om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Hij is te gast naar aanleiding van de Speciale uitgave Neerlands Hoop in Bange Dagen 1968-1979 . Dit is een box met 3 boeken, 9 DVD’s, 3 CD’s en EP.

Boekenweek
Van 10 tot en met 18 maart is het weer Boekenweek! Dit jaar is het thema ‘Natuur’. De dichtregel van Leo Vroman ‘en toch is alles wat we doen natuur’ is dit jaar het motto bij dit thema. Gezien de feiten van Griet Op de Beeck is dit jaar het Boekenweekgeschenk en Jan Terlouw heeft het Boekenweekessay van 2018 Natuurlijk geschreven.

Neerlands Hoop In Bange Dagen 1968-1979 door Frank Verhallen
Box met 3 Boeken, 9 DVD’s, 3 CD’s en EP
Vraag aan Freek de Jonge wanneer zijn professionele theatercarrière begon en hij antwoordt: ‘Op 8 november 1968.’ Die vrijdagavond neemt Neerlands Hoop in Bange Dagen deel aan cabaretfestival Cameretten. Neerlands Hoop, bestaande uit Freek de Jonge en Bram Vermeulen, wordt alom geprezen, maar wint niet. Toch betekende het een vliegende start voor het duo en in de twaalf jaar dat ze samenspelen (vanaf 1977 worden ze bijgestaan door Jan de Hont) maken ze vijf theatershows. Door hun sportmentaliteit (Bram was profvolleyballer), hun absurdistisch cabaret waarmee ze zich afzetten tegen de gevestigde orde en hun politieke betrokkenheid (Actie Argentinië) maken ze zich al vlug geliefd. In het vijftigste geboortejaar van Neerlands Hoop verschijnt een unieke verzamelbox. De box bevat drie boeken: over Neerlands Hoop, ná Neerlands Hoop en een songbook met alle liedteksten, negen dvd’s gevuld met de theatershows, de tv-programma’s waarin Neerlands Hoop optrad en ter aanvulling tal van onbekende registraties. Een EP en drie cd’s met de mooiste liedjes.

Share

Details

Date:
14 March
Time:
19:00-21:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/197269750865289

Organizer

Paagman

Venue

Paagman
Frederik Hendriklaan 217
The Hague, 2582 CB Netherlands
+ Google Map





Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!