Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bettie Serveert | Podium de Vorstin

17 February, 20:00-23:59

Alternative rockband Bettie Serveert heeft getoured met de grootste internationale namen waaronder Wilco, Counting Crows, Dinosaur Jr en Jeff Buckley. Eind vorig jaar bracht het viertal op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Met ruim elf platen (!) op zak gaat Bettie Serveert weer op pad door Nederland en op 17 februari 2018 staat de band in podium de Vorstin.

In 1991 ziet Bettie Serveert het levenslicht nadat de groep elkaar leerde kennen via de band ‘De Artsen’. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album Palomine uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Bettie Serveert bracht afgelopen najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Een gevarieerd album met korte liedjes tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. Onlangs kwam single ‘B-Cuz’ uit en dit nummer klimt naar de eerste positie in de Indie Chart.
‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan begin 2018 voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwere, maar zeker ook oude werk live te presenteren.

Share

Details

Date:
17 February
Time:
20:00-23:59
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/258435044563319

Organizer

Podium de Vorstin

Venue

Podium de Vorstin
Koninginneweg 44
Hilversum, 1211 AS Netherlands
+ Google Map

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!