Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

A stranger came to town {documentaire}

13 March, 20:30-22:30

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MkRsFhqg28Y

Vier inwoners van het verwoeste Aleppo, ooit doodgewone Syriërs. De één is dagelijks getuige van gewapende conflicten onder zijn keukenraam. De ander organiseerde de eerste ondergrondse protesten in Aleppo. Weer een ander ontvlucht de dienstplicht onder Assad en sluit zich aan bij het Vrije Syrische Leger. En iemand met last van posttraumatische stress. Allemaal maken ze de gruwelijke oorlog van dichtbij mee en documenteren zij wat ze zien. En ze zijn het over één ding eens: De Syrische revolutie ís geen simpel verhaal van goed en kwaad.

A Stranger Came to Town is een filmkunst van een complexe realiteit. Beelden van een stad in puin waar het leven doorgaat, gaan gepaard met klaagliederen van een vrouwenstem. Zij bezingt de tragedie van de revolutie en oorlog.

Met uitgebreide Q & A over het té simpele verhaal van goed kwaad in tijden van oorlog.

Share

Details

Date:
13 March
Time:
20:30-22:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/655178627939453

Venue

Compagnietheater Amsterdam
Kloveniersburgwal 50
Amsterdam, 1012CX Netherlands
+ Google Map
Website:
http://www.compagnietheater.nl

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!