Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

5-gangen diner bij 5 filmscènes

12 oktober, 18:30-21:30

Film en eten; een goede combi. Laat je verrassen door vijf filmscènes met vijf-gangen(diner) in een bijzondere setting. Schrijver, cultuurkenner, filmliefhebber Diederik Stapel en psycholoog en kok Marc Luxen combineren hun talenten en kennis. Een totaalbeleving, waar smaken de beleving van visuele ervaringen (zoals films en objecten) een toegevoegde dimensie geven. Een heerlijk avondje uit voor film- en eetliefhebbers.

Thema: intimiteit
Je ontdekt meer over film, de cameravoering, het acteerwerk. Komt achter dubbelde bodems, verborgen betekenissen. Ontdekt de smaak van liefde, intimiteit…. Op je bord.

Psychologie, film & gastronomie
Op deze avond verbindt Diederik Stapel vijf filmscènes aan vijf gerechten. De gerechten (vijf gangen, een volledig verzorgd diner) worden bereid door kok Marc Luxen. Stapel & Luxen laten je kennis maken met de verbanden tussen psychologie, eten en intimiteit in cinema.

Goed eten, goed verhaal
Diederik verzekerde ons: geen droog college, maar een leuke avond voor film- en eetliefhebbers!

We zien scènes uit de volgende films:
Casablanca
Room
Manchester by the Sea
Paris, Texas
Far from the Madding Crowd
Amour
Een bijzondere smaakvolle ervaring

Prijs is exclusief drankjes.

Biografie Marc Luxen
Toen hij als kind een beroepskeuze test deed, kwam er de aanbeveling “kok” of “Advocaat” uit. Het is uiteindelijk kok en psycholoog geworden. Marc is Dr Luxen, gepromoveerd in de Evolutionair psychologie. Hij heeft daarnaast in een aantal keukens gewerkt, heeft kookboeken geschreven en is zich gaan toeleggen op de psychologie van eten en koken. Zijn boek: The Psychology of the Kitchen komt begin 2018 uit.

Diederik Stapel
Hij wilde ooit acteur worden. Of filmmaker. Maar liep het anders, en na een onstuimige carrière in de top van de academische psychologie, combineert hij nu wat hij kan met wat hem raakt. Stapel werkt als therapeut in een verslavingskliniek en schrijft boeken over kunst, cinema, de pijn van het leven en de psychologie van alles. Daarnaast is hij huisvader en werkt hij aan een drietal avondvullende toneelstukken. Lekker divers, want anders wordt het saai.

Share

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
18:30-21:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/129491291031731

Organisator

Verkadefabriek

Locatie

Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
's-Hertogenbosch, 5211 VD Netherlands
+ Google Maps

Make your Facebook events visible outside Facebook?

Don’t see your Facebook events back in our listings? Is your city not between all the other cities? Do you want us to permanently import your events immediately after you have posted an event on your Facebook page? Then contact us! We can handle that for you quickly and efficiently!